August 17, 2009

CatsPisicutele, alea mici si "inofensive", care va iubesc asa de mult, care torc de bucurie cand va vad, mici si pufoase.. nu sunt chiar atat de iubitoare, sunt doar mici profitoare. Read sequel.

Pisicile au dezvoltat cateva tehnici subtile de a toarce, mizand pe influentarea psihologica a stapanilor lor, pentru a obtine ceea ce isi doresc, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat in revista Current Biology si citat de Mediafax.
Atunci cand solicita ceva din partea stapanilor lor, in general hrana, pisicile domestice adauga torsului lor obisnuit un sunet cu o frecventa mai inalta, care se aseamana cu un mieunat sau cu un strigat de ajutor. Acest "tors de solicitare" declanseaza la oameni un anumit instinct parental care le permite pisicilor sa isi atinga scopul, fara sa riste sa isi enerveze stapanii printr-un mieunat insistent.

August 12, 2009

Ploaia de stele


Perseidele, curentul de meteori denumit dupa constelatia Perseu, are loc anual si se manifesta sub forma unei ploi de meteoriti. Sursa acestora este cometa Swift-Tuttle, care orbiteaza Soarele odata la 133 de ani. In realitate, meteoritii sunt resturi de materie cosmica, de foarte mici dimenisuni, care se aprinde odata cu intrarea in atmosfera Pamantului, deplasandu-se cu viteze uimitoare de pana la 220 000 de kilometri pe ora.

Desi ploaia de “stele cazatoare” a inceput deja, fenomenul va atinge varful in noaptea de 12 spre 13 august. Aparitiile vor avea loc cu o frecventa de 50 pana la 100 de meteori pe ora, putand fi observate cel mai bine in afara marilor orase luminate, care au si dezavantajul de a fi poluate.

Enjoy :x


August 11, 2009

Fulgere :x

Imaginile urmatoare au fost realizate de la pupa unei nave de razboi americane [portavionului USS John C. Stennis] care s-a plimbat prin toata lumea si se pare ca au adunat cele mai frumoase poze cu fulgere.
August 2, 2009

Seria "Atlas de mitocanie"


Taranul de mall [Molus homo-retardus]

Il recunosti usor dupa maneaua care il anunta ca este apelat pe telefonul mobil, dupa lantul gros cei cuprinde grumazul, dupa gelul din cap si perciuni ingustati pana la ridicol sau dupa tricoul fake cumparat din angro care este scris gresit numele unui brand celebru, ruda foarte apropiata cu badaranul de cinematograf, taranul de mall isi paraseste adapostul seara, mai ales sambata si duminica, cu intreaga familie pentru a se recreea,unde altundeva decat la mall.Mascul Alfa de felul lui, vorbeste tare, gesticuleaza mult, cele doua beri baute acasa fiind mai mult decat suficiente pentru a se face remarcat.


Pitipoanca de companie [Siliconatus Felina]

Poate cea mai raspandia specie din fauna urbana, Pitipoanca de companie se distinge usor in peisaj, numele vorbind de la sine despre apucaturile speciei. Superficiala, stridenta si opulenta, ea se va afisa intotdeauna in dreapta unui “Mârlan de Dorobant” sau a unui “Tåran de mall”. Fiinte nocturne, de tip club, poarta de-a lungul zilei, indiferent de conditiile atmosferice, ochelari de soare mari si negri pentru protectia ochilor. Aflate in permanent in cautarea hranei, au in dotare genti mari si scumpe, de marca evidenta, necesare depozitarii acesteia. Sunt fiinte comunicative, telefoanele mobile devenind de-a lungul vremii o prelungire fireasca a urechii. Le place sa apara la televizor unde sa vorbeasca despre orice. Visul lor este ca macar o data in viata o cunoscuta revista de poze sa le publice fotografia si sa le laude pentru preturile exagerate ale vesmintelor si accesoriilor. Apelativul “Hai fata!” este, de departe, cel mai utilizat in comunicarea verbala


Va urma.. :P