January 15, 2009

Ce face un student inainte de examen?

1. Isi cauta materialele care le are de invatat si le sorteaza atent
2. Citeste cu atentie primele 2 paragrafe din curs si nu intelege nimic. Are nevoie de o pauza, e prea stresat. Deschide tv'ul si gaseste o emisiune/film interesant.
3. Se uita la ceas, e tarziu si inca nu a invatat. Se intoarce la cursuri, mai incearca sa citeasca cateva paragrafe.. e atat de greu, ce se face la examen?
4. Intra pe mess, incepe sa vorbeasca cu colegii despre examen, cat de greu e, cat de aiurea e proful, ce multa materie e.. trece timpul
5. Vai, e prea tarziu.. Mai citeste un paragraf. Deprimat total, ia telefonul si isi suna un coleg, il intreaba daca a invatat, ce a invatat, cum a invatat.. ii povesteste ca a incercat sa invete, dar e atat de greu si nu intelege nimic..
6. Deja e trecut de miezul noptii, studentul e demoralizat, daca nu a invatat pana acum.. ce mai poate face in cateva ore? Isi ia somn, a invatat destul pt o zi.

Hai cu sesiunea!! Bafta la invatat, si luati exemplul de mai sus: ASA NU!


2 comments:

CoCoL1No said...

Mare adevar graiesti tu =)) ..merge un banc pe tema asta :
Mai marii stiintei s-au adunat si au scris o carte cu toata stiinta. fiind curiosi in cat timp se poate invata acea carte merg la o renumita universitate in germania. Gasesc un student eminent pe care il intreaba " in cat timp ai putea invata aceasta carte?" . Dupa lungi cugetari si calcule studentul decide ca 4 luni sunt de ajuns. savantii merg apoi la o universitate din franta unde un student la aceeasi intrebare spune ca 3 luni ar fi suficiente. Un cele din urma ajung savantii in Romania, unde il gasesc pe studentul nostru dormind cel mai adanc somn. Il trezesc cu chiu cu vai si il intreaba si pe el in cat timp ar putea invata cartea. La care studentul cu jumate de ochi deschis incepe sa strige:

"Trezireaaaa maine avem examen!!!"

edd said...
This comment has been removed by the author.