September 23, 2010

Amazing II

Inca o poza fara Photoshop
Locatie: Norvegia
by Ole Christian Salomonsen

September 18, 2010

Cheryl Cole - Parachute

Shooting star


Can we pretend that airplanes in the night sky are shooting stars?
I could really use a wish right now..

September 14, 2010

September 3, 2010

Praf de stele


 
Daca universul ar fi luat nastere in urma cu 13 ani (de fapt 13.7 miliarde ani), atunci in momentul acesta..
Pamantul ar fi aparut in urma cu aproximativ5ani
Organismele pluricelulare de mari dimensiuni ar fi aparut in urma cu7luni
Asteroizii care au provocat disparitia dinozaurilor ar fi lovit Pamantul in urma cu3saptamani
Hominizii ar fi aparut in urma cu3zile
Specia umana - Homo sapiens - ar fi aparut in urma cu53minute
Societatile agricole ar fi aparut in urma cu5minute
Intreaga istorie a civilizatiei s-ar intinde pe durata a3minute
Societatile industriale moderne ar fi aparut in urma cu 6secunde

September 1, 2010

Istoria lumii


     Ne putem imagina cat de lunga este istoria vietii pe Pamant doar gandindu-ne la corpul uman. Suntem alcatuiti din materie si energie, la fel ca universul. Celulele corpului uman, care sunt constituite din atomi formati in timpul exploziilor stelelor, alcatuiesc un mediu bogat in hidrogen si carbon, asemanator cu cel de pe Terra in momentul in care a aparut viata. Carbonul se combina cu alte cinci elemente si formeaza substantele care stau la baza vietii si care reprezinta 99% din greutatea uscata a tuturor organismelor, inclusiv a oamenilor.
     Viata fiecarui om incepe sub forma unei singure celule, ceea ce aminteste de faptul ca viata pe planeta noastra a aparut tot sub forma unei celule. Primele celule de pe Pamant au fost bacteriile, iar corpul uman contine de zece ori mai multe celule bacteriene decat celule animale. Celulele umane contin trei structuri (mitocondrii, plastide si cili), care mai intai s-au dezvoltat ca bacterii separate si abia apoi au fost inglobate in celule mai complexe.
     Concentratia de sare a sangelui nostru este identica cu cea a apei de mare; la fel cea a lacrimilor si a transpiratiei noastre, ceea ce dovedeste ca viata a incepul in primele mari de pe Pamant. Copiii se dezvolta timp de noua luni intr-un mediu lichid si niciun organism de pe planeta noastra nu-si poate petrece primele etape ale dezvoltarii altundeva decat intr-un mediu umed. Corpul omenesc este alcatuit din 65% apa, la fel ca suprafata planetei noastre. Asadar, suntem legati de Pamant intr-un mod cat de poate de profund.