January 20, 2012

War Horse


In primul si primul rand trebuie sa specific elementul cel mai important al acestui film: caluti :X. Al doilea element fiind: caluti destepti :X

Ca am stabilit partile esentiale, urmeaza sa va spun actiunea. Nu, nu e un film de fete (chiar daca are caluti simpatici), partea de "war" din titlu e pe bune, foarte "manly".

Actiunea incepe in 1914, intr-un orasel din Anglia, inaintea inceperii Primului Razboi Mondial. Fermierul Narracott cumpara la licitatie un cal de rasa, in loc de un cal de tractiune, care sa il ajunte la treburile fermei. Desi sotia lui nu este de acord cu decizia facuta de fermier, acestia pastreaza calul (Joey) si fiul lor, Albert, promite ca il va antrena sa are pamantul.
Intre cei doi se formeaza o legatura foarte puternica, iar cand tatal lui este nevoit sa il vanda pe Joey cavaleriei britanice Albert este convins ca el si Joey se vor revedea cand se va termina razboiul. Joey este trimis in Franta, unde, dupa o ofensiva dezastruoasa a englezilor, este capturat de germani. Pe parcursul actiunii mai schimba taberele de cateva ori inainte de a fi gasit in 'no man's land', 4 ani mai tarziu, prins in sarma ghimpata. Ajunge din nou intr-o tabara engleza, unde Albert, acum soldat, este temporar orbit, dar care tot isi recunoaste vechiul prieten.
Dupa ce armistitiul este declarat, Joey trebuie scos la licitatie, iar Albert trebuie sa stranga destui bani pentru a-l rascumpara. Finalul este intr-adevar superb.
Un film care te tine in priza pe toata durata lui, chiar daca are >2h.
Noul "cel mai frumos film care l-am vazut, ever!".No comments: