May 22, 2009

Iubire?!

Daca tot am vorbit despre iubirea femeilor, acum ma intreb.. Ce e si cu iubirea asta?

"Cea mai mare boala e iubirea/ Niciodata n-o sa scapi de ea" && "Filozofii spun ca e dorinta,/ Medici ne spun ca e un joc" [Holograf - Daca vrei iubire]

Pentru fiecare, iubirea are o alta definitie. Pentru mine? Eu inca nu stiu exact cum e.. Am invatat cum ar trebui sa fie [sau cum ar trebui sa fiu eu intr'o relatie pentru a merge], dar prea tarziu, pt momentul respetiv. Ce am invatat atunci a ramas, acum trebuie doar aplicat.

Si ca sa nu incep sa vorbesc doar pentru mine, sa incep cu lucrurile de baza. In primul rand, iubirea e intre doua persoane [tratam cazuri cu persoanele de sex opus, care nu sunt doar prieteni]. Astfel, daca exista reciprocitate cu privire la sentimente se poate ajunge si la iubire, dar daca nu exista.. va zic eu, e urat (concluzie: fara iubire e urat). Mentionez: tratez doar primul caz. Se ajunge la o relatie, inca nu e iubire, e un fior.. dar cum se poate ajunge la iubire? Intr'o relatie trebuie sa poti vorbi deschis despre orice cu "jumatatea", fara subiecte tabu; in categoria asta intra si: no lies. Apoi, cel mai important lucru e sa faceti compromisuri, fara a isca certuri degeaba.
Girls: a uitat sa zica "noapte buna", a uitat sa va pupe exact in momentul in care aveati nevoie, a uitat ca fetele vor tinute in brate, a uitat de "aniversarea" voastra, amana intalnirea pentru un motiv stupid.. NU e vina lui! Spune`i tu "noapte buna", pupa'l si strange`l in brate - o sa se prinda eventual ce vrei; daca il certi, mai tare il provoci sa fie rece cu tine.
Boys: va taraie prin parcuri la plimbare, sau mai rau, prin magazine la shopping, va cearta totusi pentru cele de mai sus.. NU e vina ei! Daca o fata e indragostita va vrea ca tu sa fii atent cu ea, asa ca n`o dezamagi. :)
Mentionez ca cele de mai sus sunt cateva din micile compromisuri care pot fi facute; si apoi, cand exista comunicare si fiecare invata cum sa'l faca fericit pe celalalt, se ajunge la iubire. (concluzie: iubirea e descoperirea persoanei de langa tine si acceptarea lui cu defectele si calitatile sale)

In incheiere:

"Daca vrei iubire, nu mai ezita
De vrei fericire, nu fugi de ea
Daca vrei iubire, da-i inima ta."
[Holograf - Daca vrei iubire]

2 comments:

cristi said...

O poti pupa pe botic noptile fara sa uiti, pentru ca e jumatatea ta:) , pentru ca fara ea ai fi doar cu singuratatea ... Fara scumpa de langa tine ,n-ai pasi in acea lume a iubirii si n.ai simti fericirea ...Nu pot uita sa.i spun noapte buna, sa o tin in brate, sa o alint si sa fiu mereu langa ea,stiu in fiecare moment ca sunt fericit datorita ei:).

sd said...

Sa incerci sa dai o definitie iubirii e absurd ! Asta incearca fiecare poet in poezia lui ,fiecare pictor pe panza lui , fiecare artist in cantecul lui !

Iubirea e "ceva" ce e inteles cam de 6-7 miliarde de persoane ! Nu trebuie sa cunosti limbi staine pentru a traduce o imbratisare sau un sarut !

Viata e cel mai scurt drum de la nastere la moarte . Atunci cand vei simti ca traiesti atunci vei sti ca iubesti cu adevarat .

asta e iubirea...